سینتیک خشک کردن برای توصیف مکانیسم های ترکیبی ماکروسکوپی و میکروسکوپی انتقال گرما و جرم در طول خشک کردن استفاده می شود و تحت تأثیر شرایط خشک کردن، انواع خشک کن و ویژگی های موادی که قرار است خشک شوند، می باشد.
موز خشک تهران از با کیفیت ترین محصولاتی است که در شب های سرد زمستانی قابل خوردن و مفید است. مطالعه سینتیک خشک کردن وسیله ای برای انتخاب روش های مناسب خشک کردن و کنترل فرآیندهای خشک کردن است.
همچنین برای مهندسی و بهینه سازی فرآیند مهم است سینتیک خشک کردن برای نشان دادن حذف رطوبت از محصولات استفاده می شود و با متغیرهای فرآیند مرتبط است و از این رو، درک بهتر سرعت خشک کردن به توسعه مدل نرخ خشک کردن کمک می کند.
از نظر خزاعی و دانشمندی سه مدل خشک کردن وجود دارد که عبارتند از: نظری، نیمه نظری و تجربی. مدلهای نظری با مقاومت داخلی در انتقال رطوبت سروکار داشتند، در حالی که مدلهای نیمه نظری و تجربی روی مقاومت خارجی در انتقال رطوبت بین هوا و محصولات کار میکردند.
نقص اصلی مدل تجربی این است که اصول اولیه فرآیند خشک کردن را در نظر نمی گیرد، بلکه فقط منحنی خشک کردن را برای شرایط خشک کردن توضیح می دهد.
اما فرآیندهایی را که در طول خشک کردن رخ می دهد، توضیح نمی دهد. نمونه هایی از مدل های نیمه نظری عبارتند از مدل لوئیس، مدل هندرسون و پابیس، مدل لگاریتمی، مدل پیج و غیره.
نویسنده مجدداً تأکید کرد که شدت موانع را می توان به صورت جداگانه تنظیم کرد تا ترجیحات مصرف کننده را به روشی اقتصادی برآورده کند، بدون اینکه ایمنی محصولات به خطر بیفتد.
موانع متعددی در نگهداری سبزیجات و میوه های مختلف از جمله موز برای افزایش پایداری و ماندگاری آنها مهم در نظر گرفته می شود. محصولات هویج رنده شده پایدار در قفسه با استفاده از فناوری مانع توسعه یافته اند.